2009-ben egy animációs vígjáték bebizonyította, hogy lehet egyszerre több generációt szórakoztatni. A Derült égből fasírt szellemes volt, pörgős és kicsit őrült. Nem csoda, hogy világszerte hatalmas sikert aratott, és az sem meglepő, hogy rendezői, Phil Lord és Chris Miller könnyedén át is léptek a nem animált filmek világába: a 21 Jump Street – A kopasz osztag (16) megérdemelten nagyot durrant, és már készül is a folytatása.

De természetesen a Derült égből fasírt sem maradhat folytatás nélkül. Az új részben felbukkan majd néhány új szereplő (sőt, egy újabb beszélő majom is fontos feladatot kap), de a lényeg a régiek visszatérése. Az esőből ételt gyártó gépezet feltalálója és időjárásjelentő-lány szerelme természetesen újra főszerepet kap, ahogy eredeti hangjaik is: Bill Hader és Anna Faris szólaltja meg őket. Velük együtt érkeznek Halfalva furcsa lakói, akiknek ezúttal – sok más különös falat mellett – beszélő uborkákkal, emberlelkű eprekkel és egy sült krumpli lábú sajtpókkal kell megküzdeniük.

A Sony Pictures Animation alkotói remélik, újra sikerült valami különlegeset kifőzniük. A filmet először 2013 októberében szervírozzák a vidámságra éhező mozibajáróknak.

IC Press