A 2021. áprilisi online fesztivál után végre újra mozivásznon érkezik hozzánk a francia nyelvű filmek legjava szeptember 14. és 19. között. Az összesen 15 alkotást – vígjátékokat, romantikus filmeket, drámákat, fesztiválfilmeket és restaurált klasszikust is – tartalmazó program az Uránia Nemzeti Filmszínház, az Art+ Cinema és a Francia Intézet mozitermeiben várja az érdeklődőket. A 11. Frankofón Filmnapok idei válogatása is bővelkedik olyan nevekben, amelyekre minden moziba járó felkapja a fejét, de fiatal tehetségek is láthatók lesznek a szélesvásznon. Isabelle Huppert, Omar Sy, Monica Bellucci, Audrey Tautou, Gaspar Noé új filmjeivel és meglepetés vendégekkel tér vissza a Filmnapok a mozitermekbe.

Jó a szamár is – Antoinette dans les Cévennes  (R.: Caroline Vignal, Sz.: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, francia vígjáték, francia nyelven, magyar felirattal, 2020, 97 perc, 110 p)

A nyáron Antoinette végre szeretne kicsit elvonulni a világtól a szeretőjével, ám Vladimir a családjával megy hegyi túrára. De Antoinette nem adja fel ilyen könnyen, ő is nekivág a hegyeknek. Szamárháton.

Jó a szamár is | Antoinette dans les Cévennes

„Egy finom lelkű nő portréja egy váratlan és vicces fordulatokkal teli romantikus vígjátékban – a szívünkbe talál.” – Marie Claire