Vissza tud emlékezni, hogy reménykedtek-e ekkora sikerben, amikor az Üvegtigris első részét forgatták?

Akkor még egyáltalán nem gondoltuk, hogy ennyire fogják szeretni az emberek. Nagyon élveztük a forgatást, hiszen egy csomó jópofa, etűdszerű jelenet került dobozba, amelyeket a rendőrségi kihallgatás rendezett össze egy történetté, és ettől lett az egész egy teljes egység. Az egyetlen dolog, ami miatt gyanítottuk, hogy sokakat megérint majd a film, hogy egy dolgot már akkor is biztosan tudtunk: olyan életérzésbe tenyerelt bele a film, ami sokak közös problémája. Amikor valaki nem tud mit kezdeni az életével. Ez a mai napig aktuális probléma. Sajnos ma még talán többen is vannak, akik így éreznek.

Bár az új film nagy része Budapesten játszódik, a megszokott tóparton, a megszokott „büfékocsi” környékén is sokat forgattak ismét. Milyen érzés volt harmadszorra is visszamenni ugyanarra a helyszínre?

Ennyi idő után természetesen van már a stábnak egyfajta nosztalgiája, amikor visszatérünk arra a helyszínre, ahol már két rész leforgott. Az ismerős környezet egyfajta biztonságot ad, nincs bennünk kétkedés, hogy esetleg nem éri el a célját a munkánk, és nem lesz sikere.

Ön szerint milyen hatással lesz a film sikerére, hogy új helyszínekkel gazdagodik a történet?

Nem lett volna jó, ha ismét egy helyben maradunk. A cél az volt, hogy ne egy helyen játszódjon az új rész. Felpörgeti a filmet, hogy párhuzamosan látjuk a két fő szál fejleményeit. Magam is kíváncsi vagyok rá, hogy ez milyen hatással lesz a nézőkre.

A már jól ismert karakterek mellett fiatal színésznők is hozzájárulnak az új rész sikeréhez, Pikali Gerda és Szabó Erika is feltűnik majd a vásznon. Forgattak együtt?

Sajnos nem volt közös jelenetem az új női szereplőkkel, mivel két szálon fut a történet, így mi egyáltalán nem találkoztunk a forgatáson. De úgy érzem, hogy a játékuk sokat számít majd a film egészét tekintve. A kollégák mesélték, hogy remekül sikerültek azok a jelenetek, amelyekben benne voltak, és az elmondásuk alapján azt gondolom, hogy a film egész ritmusát meghatározzák majd a jeleneteik.

Melyik volt a forgatás legemlékezetesebb pillanata az Ön számára?

Ez kicsit ellentmondásos, mert az, amikor nem forgattunk. Furcsa helyzet volt: egy éjszakai forgatáson azért nem kerültem sorra, mert beállítottak egy jelenetet a Dunán, az Európa hajón. A kép hátterében a kivilágított Lánchíd szerepelt volna, de egyszercsak lekapcsolták a világítást, és már nem tudtuk felvenni a tervezett jelenetet, hiába készültünk elő mindennel. Mint később kiderült, a stáb egyeztetett a főváros illetékeseivel, de sajnos egy véletlen elszervezés következtében egy nappal későbbre volt időzítve az az alkalom, amikor felkapcsolva hagyták volna még a Lánchíd lámpasorát a forgatás kedvéért.