Fede Alvarez megváltoztatja a horror műfaját. Új filmje főszereplői tanúsítják, hogy ez nem csak reklámszöveg: múlt vasárnap a patinás Los Angeles-i Silent Movie Theatre-ben megtartott premieren a Vaksötét (Don’t Breathe, hazai bemutató: augusztus 25.) teljes stábja és összes főszereplője megjelent. És mind azt nyilatkozták, hogy ez a film más, mint a többi. De nemcsak azért, mert nagyon-nagyon izgalmas és félelmetes, hanem mert nagyon valóságos is. Bármikor megtörténhet.

Dylan Minnette (left) and Stephen Lang star in Screen Gems' horror-thriller DON'T BREATHE.

Dylan Minnette (left) and Stephen Lang star in Screen Gems’ horror-thriller DON’T BREATHE.

– A karakteremet nem látom horrorszereplőnek vagy főgonosznak – nyilatkozta az Avatar legnegatívabb szereplőjeként híressé vált Stephen Lang a Varietynek. A színész egy Irakban megvakult veteránt alakít, aki sok pénzt és még néhány titkot őriz a házában, ahova három kisstílű lopásokból élő kamasz tör be. A színész így látja magát a filmen: – Szerintem, ez a férfi az összeomlás szélén él. Sok baj érte, küzd, hogy életben maradjon. Amikor a világ rátör, akkor persze védekezik. Teljesen megértem.

– A főgonoszok általában csak rosszak – tette ehhez hozzá a vetítés után a Vaksötét uruguayi származású rendezője. – Itt többről van szó. Ez valóságosabb, mintha egy kísértet elől kellene menekülni, és ijesztőbb, mert tudjuk, miért olyan, amilyen. Oka van rá. Garantálom, hogy minden nézőnk álmodni fog vele. És az nem lesz jó álom…