A gyártó Universal stúdió igen elégedett lehet a Senki című filmjével, mert a filmet a közönség és a kritikusok is nagyra tartják, ezért iparági berkekben már elterjedt a vélekedés, hogy a Senkiből ugyanúgy franchise lesz, mint az Elrabolva című opuszból, illetve a John Wickből. Sőt – de erről alább. 

Senki
Senki

Senki főhőse egy szürke átlagember (Bob Odenkirk), akit családjával együtt kirabolnak, amitől elszabadulnak addig elfojtott ösztönei, és egyik véres leszámolás követi a másikat. Az elképesztő akciókat az az Ilya Naishuller szavatolja, aki a Hardcore Henry című vizuális ámokfutással tette le névjegyét, s nyert belépőjegyet Hollywoodba. A forgatókönyvet a John Wick-szériát jegyző Derek Kolstad írta, és a korábban kaszkadőr-koreográfusként jeleskedő, szintén a John Wickben érdekelt David Leitch az egyik producer. 

Arra, hogy a Senki is franchise-zá fejlődik majd, több tényező is utal. A fontos pozitív hősök történetét még nem fejtették ki eléggé, ehhez folytatások kellenek, ráadásul a film utolsó jelenete is azt sejteti, hogy nem utoljára találkozott a néző a karakterekkel. Az is egy sorozat elkészültét vetíti előre, hogy a John Wick-széria alkotói játszottak kulcsszerepet a Senki létrehozásában. És most jön a sőt: olyan hírek is szállonganak, hogy akár egy Senki / John Wick hibrid is elkészülhet, ahol a két igazságosztó együtt likvidálja a még nem tudni, melyik maffiát. A hírek magját a Senki rendezője, Ilya Naishuller vetette el az Indiewire szerint. Az orosz filmes jó ötletnek tartana egy ilyen vállalkozást. 

(Nobody – hazai bemutató: 2021. július 1.)