A Cirko-Gejzír mozi készen áll arra, hogy amint ezt felelősen, nézői és munkatársai egészségét nem veszélyeztetve megteheti, újra kinyisson. Az üzemeltetők a koronavírus-karantén második hónapjában átfogó kérdőívvel mérték fel a moziba járó közönség igényeit. A kérdőívet még mindig ki lehet tölteni. Pár nap alatt több mint ezer fő válaszolt a feltett kérdésekre: a kitöltők közel 65%-a azt felelte, hogy az újranyitás után biztosan járna moziba, közel 25%-uk pedig bizonyos feltételek teljesülésétől függően ülne be újra a nagy vászon elé. 

Cirko-Gejzír mozi
Cirko-Gejzír mozi

A kérdőívet kitöltő nézők közül többen jelezték, hogy szívesen segítenék kedvenc mozijuk újranyitását anyagi felajánlással is, ezért a Cirko-Gejzír elindította adományoldalát, ahol  akár egy mozijegy árával, de nagyobb adománnyal is támogatható a mozi fennmaradása, újranyitása. 

A pár napja élő adományoldalon máris sok felajánlás érkezett: a nézők nagyvonalúságának, érdeklődésének, valamint lelki és anyagi támogatásának köszönhetően a Cirko-Gejzír üzemeltetői bizakodva tekintenek a jövőbe, és reményeik szerint, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, augusztusban újra megnyithatják a mozit. Az újranyitást nyitófesztivállal szeretnék megünnepelni, amellyel megköszönik a Cirko közösségének, hogy végig kitartott mellettük, és a vészhelyzet elmúltával is visszatér a moziba.

Az újranyitást ünneplő fesztiválon mutatják majd be a vírushelyzet miatt hónapokat késő premiereket: Atom Egoyan A díszvendég című feszült lélektani drámáját, a Jack London-regény nyomán keletkezett Martin Edent és Roman Polanski történelmi filmjét, a Tiszt és kém – a Dreyfus-ügy c. alkotást. Mindhárom film a velencei filmfesztiválon mutatkozott be, a Tiszt és kém megkapta a legjobb rendezésért járó, a Martin Eden pedig a legjobb színésznek ítélt Ezüst Oroszlánt. Ezeken kívül az Inkább lennék özvegy című angol film lesz még műsoron Bill Nighy, Annette Bening és Josh O’Connor főszereplésével, valamint meglepetés vígjátékokkal is várják a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőket.