Velence kilövi magát az űrbe. A világ egyik legrangosabb, legizgalmasabb filmfesztiválja, az idén legrangosabb vetítésén – az ünnepélyes nyitógálán Alfonso Cuarón új filmjével köszönti sztárvendégeit. A tervek szerint a Gravitáció (Gravity, hazai bemutató: október 30.) két főszereplője, George Clooney és Sandra Bullock is ott lesz, hogy hozzáadja a maga fényét a Lido ragyogásához.

A filmnek ez lesz a világpremierje: a Lidón a Palazzo del Cinemában lévő Sala Grande díszvendégei természetesen 3D-ben élvezhetik és izgulhatják végig a különleges történetet, amely az űrben játszódik. Sandra Bullock orvosi mérnököt alakít benne, aki egy kísérlet kedvéért először életében űrutazáson vesz részt, társa, akit George Clooney játszik, viszont sokat tapasztalt hivatásos asztronauta. Egy rutin űrsétán katasztrófa történik, és a két szkafanderes alak elsodródik… a végtelen űrbe. Attól kezdve maguk vannak, és csak egymásra számíthatnak. És úgy tűnik, a megmenekülés egyetlen lehetősége, ha még mélyebbre, egyre beljebb merészkednek az ismeretlenbe.

Sandra Bullock-Gravitacio_jelenetfoto

A különösen látványos és izgalmas film a rendező harmadik velencei meghívása. Két korábbi rendezése, az Anyádat  is és Az ember gyermeke is díjat nyert itt. Most az velencei közönségnek mutathatja be legújabb, eddigi pályáján talán leglátványosabb, legizgalmasabb filmjét, a vonzó Gravitáció-t.

IC Press