Az Eltörölni Frankot világkörüli fesztiválturnéra indul, Fabricius Gábor filmjét eddig három kontinens, több mint tizenöt fesztiváljára hívták meg. A többszörös velencei díjnyertes – Venice International Film Critics’ Week leginnovatívabb filmnek járó díj és a főszereplő Starlight-díja – alkotás a közeljövőben többek között a tallini, a stockholmi, a szaloniki, a németországi Hof és a spanyolországi Valladolid filmfesztiválokon mutatkozik be.  A hazai art mozikban, a Mozinet forgalmazásában, továbbra is látható az Eltörölni Frankot c. alkotás.

Fabricius Gábor / Velencei világpremier vörös szőnyeg, Forrás: Otherside

A „kétségtelenül fontos film”, a „bravúros alkotás” (Revizor), amely „az utóbbi évek egyik legfontosabb magyar filmje” (Prae.hu), melynek nyitójelenete „a legjobb filmes koncertfelvételek közé tartozik” (444), amelyben „a személyes pszichológiai drámánál is többet vitt vászonra Fabricius” (Prae.hu) és amely „napokig a nézővel marad” (Filmtekercs) nagy reményekkel indul a nemzetközi versenyturnén.   

Spanyolország egyik legfontosabb filmfesztiválján, az 1956 óta megrendezésre kerülő 64. Valladolid International Film Festival-on (Seminci) a Meeting Point-ban versenyez az Eltörölni Frankot.

Az 55. Hof International Filmfestival 1967 óta Németország egyik fontos szerzői filmes mustrája, itt tartja német premierjét az Eltörölni Frankot. A fesztivál korábban olyan alkotókat látott vendégül, mint Wim Wenders, Mike Leigh, Jim Jarmusch, Werner Herzog, Rainer Werner Fassbinder vagy Atom Egoyan.

Az Eltörölni Frankot c. filmet meghívta az „A” kategóriás Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF), a térség egyik legfontosabb mustrája, amelyet 1997 óta rendeznek meg az észt fővárosban. A tallinni filmfesztivál In Focus: Hungary programja a Nemzeti Filmintézet együttműködésével valósul meg. Az összesen 17 mozifilmet felvonultató válogatásban a közelmúlt legizgalmasabb alkotásai között lesz látható az Eltörölni Frankot. A fesztiválon korábban olyan alkotók mutatkoztak be, mint Aki Kaurismäki, Roy Andersson, Lukas Moodysson vagy Paolo Sorrentino.

Az Eltörölni Frankot versenyben lesz Stockholmban, a nagy presztízsű Stockholm International Film Festival-on is, amelyet 1990-től tartanak meg a svéd fővárosban. A Stockholm International Film Festival-on korábban díjat kapott Dennis Hopper, Terry Gilliam, Wes Anderson, Xavier Dolan és Martin McDonagh is.

Fabricius filmje a Golden Alexander díjért versenyez a 62. Thessaloniki International Film Festival-on, Dél-Európa egyik legfontosabb és legrégebbi fesztiválján, amelyet 1960 óta rendeznek meg. Olyan alkotókat díjaztak már itt, mint Bogdan George Apetri, Kim Tae-yong vagy Paweł Pawlikowski.