Büszke Paul G. Tremblay bestsellerszerző, aki már több díjat nyert horrorregényeivel, de csak most készült film az egyikből, és M. Night Syhamalan a Kopogás a kunyhóban forgatókönyvírója és rendezője. A jeles szerző hónapokig tagadta a közösségi oldalakon, hogy köze lenne a filmhez, de most már nincs titok. A 2018-ban megjelent, Cabin at the End of the World (kb. Ház a világ végén) című regényben két apuka és örökbe fogadott kislányuk egy elhagyatott erdei lakban pihen, ahová váratlan látogatók toppannak be. Döntés elé állítják őket, a tét a civilizáció fennmaradása.

A forgatókönyv első változatát jegyző Tremblay azt mondja, a regény elolvasásával természetesen lehet bizonyos benyomásokat szerezni a filmről, de senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket, mert Shyamalan belenyúlt a sztoriba, és várható, hogy nagy csavar lesz a film végén, ahogyan ez tőle megszokott.

Akik szeretnek mélyebb összefüggéseket keresni, azt latolgatják, hogy a négy látogató talán az apokalipszis négy lovasát jelképezi, akiket a Jelenések Könyvéből ismerünk, a kislány pedig Isten Bárányára utal (Agnus Dei), aki Jézust szimbolizálva magára veszi a világ bűneit.

Akik jövevényeket alakítják: Dave Bautista (Marvel-szuperhős), Rupert Grint (Harry Potter barátja), Nikki Amuka-Bird (az Idő, Shyamalan előző filmjének szereplője) és Abby Quinn (Forródrót). A történet kulcsának tűnő kislányt, Went Kristen Cui játssza.

(Knock at the Cabin – hazai bemutató: 2023. február 2.)