Idén májusban egy legenda új életre kel: a sivatagi utak magányos harcosa, Mad Max 30 év pihenő után tér vissza a filmvászonra. Ezúttal is a civilizáció pusztulása után, a vízért folyó háborúk közepette próbálkozik a lehetetlennek látszó feladattal: a túléléssel. A rendező, George Miller a régi, a főszereplő azonban új: Mel Gibson helyét Tom Hardy vette át a Mad Max – A harag útjában (16E) (Mad Max: Fury Road, hazai bemutató: május 21.). És nem véletlen, hogy ő az utód.

MadMax_jelenetfoto (7)

– Volt egy fekete kutyám, egy pitbull-labrador keverék, akit Mad Maxnek hívtak – mesélte újságíróknak a színész. – Így utólag úgy érzem: a véletlenek láncolata elkerülhetetlenül oda vezetett, hogy végül én játsszam Mad Maxet.

A közismerten kutyarajongó színész 16 éves kora körül, barátaitól kapta ajándékba az ebet, amelyet, ahogy beismerte, ritkán szólított Mad Maxnek, többnyire inkább Maximoose volt. A kutya éppen a forgatás kezdetének évben pusztult el… de a következő Mad Max-filmben (mert Tom Hardy meg van róla győződve, hogy az elsöprő sikert még legalább két folytatás követi) a legendás Max Rockatanskynak talán megint lesz kutyája.