Az álomgyár nagyüzemben működik, de ott is becsülik a részletek aprólékos, kézműves megoldását. Woody Harrelson új vígjátékát a Zombieland-et (Zombieland, hazai bemutató: november 26.) gyilkos humora rögtön az amerikai toplista első helyére röpítette, de ne higgyük, hogy a stúdió marketinggépezete elég volna ehhez. A részmegoldások is számítanak.

A rendező, Ruben Fleischer szülei egy észak-karolinai kisvárosban, Boone-ban élnek. Bár a helyiségnek csupán 13 ezer lakosa van, ők mégis buzgón kampányoltak fiúk filmjének bemutatója előtt. Az eredmény: a premier napján a város mozijánál – a büszke szülők társaságában – vagy hatvan zombijelmezes filmrajongó állt sorba. Az esetről fotó készült, amit természetesen azonnal elküldtek a Los Angelesben épp egy sajtótájékoztatón ülő rendező mobiljára, aki rögtön meg is mutatta a sajtó munkatársainak.

– Titokban mindig reméltem, hogy a film hatására zombirajongói klubok árasztják majd el Amerikát – nyilatkozta a rendező. – De hogy a szüleim is belépnek, arra nem számítottam. Ezek után már tényleg muszáj lesz megcsinálnunk a második részt!

IC Press