A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH One Film koprodukciójában 46 napig, október 24 – től december 1-ig Erdélyben, a Börzsönyben és a Bükkben, 2014 tavaszán pedig 4 napot Indiában forog Mátyássy Áron filmje az első magyar thriller, a Víkend.

A Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készülő film egy tragikusra forduló hétvégi vadászat története.

Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek. A történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, és a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg.

Főbb szerepeket olyan remek színészek játsszák, mint: Gryllus Dorka, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Kádas József, Papp János, Bárnai Péter, Kasvinszki Attila, Kozma Károly, Vass Richárd, Csatlós Lóránt, Molnár István, Czene Csaba, Szalánczy Áron.

A rendező-forgatókönyvíró Mátyássy Áron (1978) az Utolsó idők című első játékfilmjével elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben. Az alkotás később számos nemzetközi filmfesztiválon volt versenyfilm világszerte. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata a 2010-es Filmszemlén a Legjobb televíziós film díját nyerte el, és megkapta az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is.

A 440 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor (T.Ú.K.-Tanár úr kérem!, Átok, Berosált a rezesbanda) és Pusztai Ferenc (Friss levegő, A nyomozó, Pál Adrienn, Drága besúgott barátaim). A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton (Napozz Holddal – A  Kispálfilm, Átok, Berosált a rezesbanda)

A Víkend a Nemzeti Filmalap 280 millió forintos támogatásával készül.