Tavaly leggyakrabban Vin Diesel bombasikerét, a Halálos iramban – Ötödik sebességet mentették le illegálisan az internetről. Az autóversenyes-lövöldözéses akciófilm azzal büszkélkedhet, hogy 9,2 milliószor mentették le a netről engedély nélkül, míg a Másnaposok 2. 8,8 millió, a Thor pedig 8,3 találattal a második, illetve a harmadik. Ezek a számok nem tükrözik azokat az illegális műveleteket, amikor valaki csak megnézte az interneten a filmet, de nem mentette le a számítógépére.

            A kalózkodási adatokat a mozis toplistákkal összevetve beigazolódik a sejtés, hogy a 3D-s filmekért a nézők inkább ellátogatnak a moziba az élmény kedvéért, semmint illegálisan letöltenék az internetről. Mindez azt jelenti, hogy a nagy stúdiók helyesen döntöttek, amikor az utóbbi években kidolgozták az új csapásirányt: a 3D-s technológia megmenti a mozit, hiába nő az illegális letöltések száma.

            Hamarosan forgatni kezdik a Halálos iramban hatodik és hetedik részét, amelyekben a megszokott hősök mellett új karakterek kisebb hadserege lép akcióba.

            (Fast & Furious 6. – hazai bemutató: 2013. május)