A Transz (16E) (Trance, hazai bemutató: június 6.), Danny Boyle új filmje különösen csavaros thriller, melynek csupa meglepetés történetében a hipnózis nagyon fontos szerepet játszik: a néző sosem lehet biztos benne, hogy mi valóság és mi álom, melyik emlék igazi és melyiket ültette áldozatai fejébe a szép hipnoterapeuta, akit Rosario Dawson alakít. A rendező szerette volna, ha színészei a valóságban is megtapasztalják a hipnózis hatalmát, ezért a forgatás elején felkereste a stábot egy igazi szakember. De a film főgengszterét alakító Vincent Cassell-lel nem boldogult.

Transz_London_RedCarpet (7)

– Én nagyon örültem volna, ha jön valaki, és elvarázsol – panaszkodott újságíróknak az egyik legismertebb francia színész –, de sajnos nem történt semmi. A pasas profi volt, mindenkivel csodát művelt; megpróbált engem is hipnotizálni, de hiába. Talán azért, mert a valóságban pont az ellenkezője vagyok annak a gengszternek, akit a filmben játszom.

Tény, ami tény: Cassell élete olyan, mint az álom. A Hollywoodban is keresett francia színész évek óta Rio de Janeiróban él feleségével, Monica Belluci-val és két lányával, és bár a capoeira a hobbija, saját bevallása szerint szabad idejében a Copacabanán üldögél, sörözik, és az előtte hömpölygő, tarka tömeget nézi. Időről-időre pedig visszarepül Európába játszani: például egy csapdába került műkincsrablót a Transz-ban.

IC Press