Seth Rogen-nek tíz évvel ezelőtt volt egy vad ötlete, de nem vette túl komolyan. Már csak azért sem, mert neki gyakran vannak vad ötletei. De ezt, hogy egy élelmiszerbolt mocskos szájú, szexmániás áruinak titkos életéről készítsen animációs filmet, páran valahogy mégis komolyan vették, és végül el is készült a Virsliparti (Sausage Party, hazai bemutató: október 6.), minden bizonnyal a mozitörténelem eddig legmeghökkentőbb, legkorhatárosabb és az egyik legviccesebb animációs őrülete.

A film váratlan sikert aratott: az Egyesült Államokban már saját gyártási költségének több mint az ötszörösét, majd 100 millió dollár bevételt hozott.

Frank (Seth Rogen) with Brenda (Kristen Wiig) in Columbia Pictures' SAUSAGE PARTY.

Frank (Seth Rogen) with Brenda (Kristen Wiig) in Columbia Pictures’ SAUSAGE PARTY.

– Azért örülök nagyon a sikernek – nyilatkozta nemrég a mindig derűs Seth Rogen – mert még van egy csomó ötletem korhatáros animációs filmre. És a Virsliparti-val a hátunk mögött valószínűleg már nem fog öt évig tartani, hogy rábeszéljek producereket, hagyjanak minket baromkodni a haverjaimmal.

De a színész-író-producer szavaiból az is kiderült, hogy rég készen van a Virsliparti második részének terve.

– A film vége igazából a következő rész eleje – magyarázta. – És remélhetőleg azt sugározza, amit szeretnék: a Virsliparti 2. már keverni fogja az animációt és a valóságos szereplőket. A Roger nyúl a pácban az egyik kedvenc filmem: szeretném túlszárnyalni.