Közönség és szakmai sikereket aratott izraeli filmek kerülnek vetítésre a XVIII. Izraeli Filmhéten december 4-9. között.   A különleges rendezvénynek a Puskin Mozi ad otthont Budapesten.

A XVIII. Izraeli Filmhét programján szereplő alkotások számos nemzetközi szakmai díjat nyertek. Kilenc dokumentum- és játékfilm szerepel a műsorban.

A filmhét egyik legnagyobb sikerének ígérkezik A zöld herceg – A Hamasz fia.

A zöld herceg- a hamasz fia

A valós tényeken alapuló thriller Moszab Hasszán Juszefről, a Hamasz egyik vezetőjének fiáról szól, aki az izraeli hírszerzést különösen fontos információkkal látta el. A „Zöld Herceg“ kódnevű férfit sikerült beszervezni és egy évtizeden át saját népe ellen kémkedett. Terror, árulás, pokolian nehéz döntések és egy politikai szembenálláson is átívelő barátság története ez a film.

A bemutatásra kerülő filmek közül korábban nagy közönségsikert aratott a Zéró Motiváció is, amely két barátnő történetét mutatja be. Zohár és Daffi együtt katonáskodnak egy tüzérségi támaszpont irodájában Izrael déli részén. A film a katonalányok életének bemutatásával keserédes bepillantást nyújt az izraeli hadsereg világába, realisztikus, szürreális, humoros vagy éppen komoly hangvételű jelenetekben mutatja be a katonai gépezet működését.

Izraeli-filmhet-2014-poszter

“A XVIII. Izraeli Filmhét több mint egy érdekes kulturális rendezvény. Az idén vetített filmek bemutatják a jelenlegi izraeli politikai helyzetet, és közelebb hozzák a modern Izrael társadalmát a magyar nézőkhöz.

Remélem, hogy minél többen látogatnak el a különböző vetítésekre, hogy élvezzék a színvonalas izraeli filmeket és személyes benyomást szerezzenek Izrael Államról” – mondta Ilan Mor izraeli nagykövet.  

A filmek teljes listája >>. További információ a filmekről és a vetítési időpontokról a www.facebook.com/Israelinhungary oldalon.

A filmek többsége eredeti héber nyelven, magyar felirattal kerül vetítésre.

Jegyek a XVIII. Izraeli Filmhétre kaphatóak a Puskin Moziban.