A Budapest Film Zrt. új kezdeményezése, a Zakatoló Zenemozi egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon.

A mozi varázslatos hellyé alakul, mikor elsötétül a terem és a gyerekek is érzik, hogy itt valami izgalmas, valami új dolog történik: beindul a mozigép, megelevenedik a vászon, peregni kezd a mesefilm és megszólal a zenekar.

A Budapest Film Zrt. Nagy Krisztián Tódort kérte fel a Zakatoló Zenemozi zenéjének megkomponálására. A zenész 2005-ben alapította a Syntax Cinema Orchestrát, Magyarország első, mai napig egyetlen mozizenekarát. A némafilmeket is gyakran kísérő együttes tagjai mind jazz- és klasszikus zenészek. A műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira épülve egy nagy részben megkomponált, kis részben pedig improvizált koncert készült.  A zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik, úgy, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak, beszélgethetnek a zenészekkel.

A közel háromnegyed órás műsorban öt mesefilmet, többek között a Leó és Fred, a Kockásfülű nyúl, a Kétbalkezesek és a Magyar népmesék egy-egy epizódját és két diafilmet vetítenek élőzenei kísérettel. A műsorra főleg a 3 és 10 év közötti gyerekeket várjuk, és persze bárkit, aki részese szeretne lenni ennek a nem mindennapi mozi-, koncert- és meseélménynek.

A Zakatoló Zenemozi zenészei:

Nagy Krisztián Tódor – orgona, melodika, hang
Sütő Márton – gitár
Kiss Árpád – trombita
Vereb Szabolcs – szaxofon
Palatinszky Márton – basszusklarinét
Nagy Péter – nagybőgő
Badics Márk – dob

Bővebben:

http://www.facebook.com/ZakatoloZenemozi

www.puskinmozi.hu

Időpont: 2011.december 11. és december 30.

Kezdés: 10:30

Helyszín:  Puskin Mozi

1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.

Jegyek a Puskin mozi pénztárában kaphatók!

Jegyárak: 1100Ft

Családi jegy: 3500 Ft (3 gyerek + 1 felnőtt vagy 2 gyerek+2 felnőtt)