Drew Barrymore és Hugh Grant talán hamarosan elhagyja filmszínészi pályáját: majdnem véletlenül – a Zene és szöveg (Music & Lyrics, hazai bemutató: március 8.) című vígjátéknak köszönhetően – kiderült, hogy mindketten nagyon jól énekelnek és jó színpadi előadók: a film betétdalait, a sztárok által énekelt slágereket tartalmazó lemez már megjelent, és az I Tune-on toplistán rögtön a toplista első helyére ugrott. A Zene és szöveg-ben Hugh Grant egy a 80-as években futó együttes nyugdíjba vonult frontemberét alakítja, aki az akkori, Duran Duran-os, Whamos vonalat nyomja, és Barymore persze vele lelkesedik ezekért a slágerekért. De a színészek nem mindig őszinték.

– Gyerekkoromban nem bírtam az ilyen zenéket – vallotta be Drew Barrymore a Zene és szöveg Los Angeles-i premierjén. – Én Sex Pistols rajongó voltam, a Joy Divisionért meg a Depeche Mode-ért lelkesedtem. Annyi fekete bőrkarkötőt hordtam egyszerre, amennyit csak elbírtam, és úgy beszéltem, mint Madonna.

Barrymore vallomását legfeljebb az enyhíti, hogy Hugh Grant viszont azt vallotta be: szerinte ő csak félreértésből kapta meg a szerepet, ugyanis világ életében botfülű volt, és egyetlen lemeze sincs otthon. Illetve most már van egy: a sajátja.

IC Press