A Zöld darázs 3D (Green Hornet, hazai bemutató: 2011. január 13.) csípős film: egyszerre látványos akció és komédia, méghozzá komoly sztárparádéval. Az ügyetlenkedő szuperhőst az elmúlt évek egyik legsikeresebb komikus-színésze, Seth Rogen alakítja, a főgonoszt aBecstelen brigantyk-ért Oscarral jutalmazott Christoph Waltz, a főhős szép szőke titkárnőjét (és titkos szerelmét) pedig Cameron Diaz játssza.

De van a filmnek még egy főszereplője: a Fekte szépség, ami ezúttal nem ló, hanem egy Chrysler Imperial, amit néhány extra tesz különlegessé: a filmben rakétavetőkkel, géppuskával, lángszóróval, tetőből kitolható lövegtoronnyal, páncélozott karosszériával, koktélbárral és hagyományos lemezjátszóval spécizik fel. Az autónak nem lehet ellenállni: most meg is hódítja Los Angelest. Kiállítják a városi közlekedési múzeum, a Petersen Automotive Museum szabadtéri tárolójában: a Wilshire Boulevard és a Fairfax Avenue kereszteződésén. A több mint tíz méter magasra emelt kiállítóhelyen a múzeum 16 éves történetében csupán három személyautó fordult meg: először egy AM/PM Boss óriás (monster truck) parkolhatott ott, amit a 2000 Nascaron győztes Dodge Intrepid váltott fel.

Aki bemegy a múzeumba, egy ideiglenes kiállításon azt is megtudhatja, hogyan készült a film kedvéért hat darab egyforma, különleges fekete Chrysler. Aki pedig nem jut el a közeljövőben L.A-be, annak marad a film: az is 3D-ben lesz látható.

IC Press