Akinek fontos a képregény, az ott van. És az Egyesült Államokban nagyon sok embernek fontos. A Wondercon kedvéért minden évben körülbelül 40 000 ember gyűlik össze San Francisco belvárosában egy hatalmas sportcsarnokban, hogy három napon át arról tájékozódjanak, milyen újdonság várható a szuperhősök világában.

Idén az első nap legfontosabb eseménye 2011 nyarának talán leglátványosabb, legakciódúsabb filmjéhez, a Zöld lámpás-hoz (Green Lantern, hazai bemutató: június) kapcsolódik. Április 1-jén délután négytől egy órán át autogramot osztogatnak a film sztárjai, Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong és Peter Sarsgaard, majd egy beszélgetésen kérdésekre válaszolnak, de a következő napok is a Zöld lámpás jegyében telnek: a filmrészletek vetítése, az animációs változat bemutatója és a színésztalálkozók mind a Zöld lámpás ünnepévé teszik az idei, 25. Wondercont.

Ryan Reynolds már tudja, mi vár rá, hiszen a Penge: Szentháromság és az X-Men kezdetek – Farkas után ez a harmadik szuperhősös filmje, ő készítette fel színésztársait az előttük álló édes nehézségekre.

– A szuperhős- és képregény-hívő a világ legmakacsabb rajongója – mondta Reyndols. – Elképesztő kockázatot hajlandó vállalni, hogy bejusson egy vetítésre, mindent megad egy kultikus tárgyért, és a Wondercon helyszínéül szolgáló Moscone Center előtt már három nappal feltűnnek a hálózsákos sorban állók: mindenképp az elsők akarnak lenni, akik belépnek. Valószínűleg ők az igazi szuperhősök.

IC Press