A legnagyobb hollywoodi filmes eseményeknek – sokáig az Oscar-díj átadásának is – helyet adó patinás mozi, a Grauman’s Chinese Theatre tegnap különös díszbe öltözött: zöldbe. A Zöld Lámpás (Green Lantern, hazai bemutató: augusztus 11.) összes sztárja eljött, hogy a sok ezer rajongóval együtt ünnepelje a 3D filmezést megújító különlegesség premierjét.

A galaktikus gonoszsággal megküzdő összes sztár újra összegyűlt, de zöldet – ellentétben a vörös szőnyeg mellett várakozó rajongók sokaságával – egyikük sem viselt, sőt, meglehetősen konzervatív viseletben jelenek meg. Ryan Reynolds szürke öltönyt, Blake Lively fehér csipkés Chanel-ruhát viselt, és hozzájuk hasonlóan voltak elegánsak a többiek: Tim Robbins, Peter Sarsgaard, James Earl Jones és Angela Bassett is.

A visszafogott eleganciát persze befolyásolhatja a kísérők sora: Ryan Reynolds már a bejáratnál elnézést kért az összes pletykalaptól, amiért az anyukájával érkezik, és Blake Lively is otthon hagyta szerelmét, Leonardo DiCaprió-t, inkább két kis unokaöccsét és az édesanyját hozta magával.

– A forgatás első napja óta arra készültem, hogy majd elhozom a srácokat a premierre, és az milyen szuper lesz – nyilatkozta a bombázó színésznő. – És tényleg az! Sőt, sokkal jobb.

IC Press