Micsoda szerencséje van az Agymanóknak, hogy mai filmünk nem előbb került mozivászonra, mert garantáltan elhappolta volna előlük az Oscart. Minden meg van benne, ami egy remek meséhez kell és mégis kiváló szórakoztatást nyújt az idősebbeknek is a Zootropolis – Állati nagy balhé.

A történet egy Judy nevű kis nyusziról szól, aki mer nagyot álmodni és elhatározza, hogy rendőr lesz. Kemény munka, harcok és tanulás árán meg is valósítja álmát, de rájön, hogy a problémái még csak most kezdődtek. A rendőrség eltűnt ragadozók után kutat, akikről hamarosan kiderül, hogy megvadultak. Na, de mi okozhatja ezt a különös változást Zootropolis békés városkájában? Judynak és róka pajtásának ezt kell kideríteni, mielőtt túl késő lesz.

Zootropolis-allati-nagy-balhe-7

Első látásra egyszerűnek tűnhet a sztori, de gondoljunk csak bele, mennyi üzenetet is közvetít egyszerre a film.  Többször is elhangzik benne az a közhely, hogy kövesd az álmaidat, illetve bármit elérhetsz, csak tenned kell érte, amik nagyon motiválóan hathatnak a közönség fiatalabbik részére. Aztán, amikor hivatalosan bejelentik, hogy a ragadozók bármikor megvadulhatnak, a kis állatok elkezdenek félni, kerülni a rájuk leselkedő potenciális veszélyt. Ez a természetes, ösztönös cselekedet, ha ismeretlennel állunk szemben. Félünk tőle, taszítjuk, kiközösítjük. Nekem nagyon tetszett, ahogy a készítők milyen kreatívan oldották meg társadalmi problémáink „állati” változatát. Humora és a különböző filmes utalások pedig csak még jobban feldobják a nézők napját, mert az egyszerű nyelvezete ellenére a könnyed humorforrásokon is jót kacaghat az ember.

Zootropolis-allati-nagy-balhe-6

Szociálisan és politikailag is olyan témákat feszeget, amit igenis érdemes végignézni a felnőtteknek is, hiszen a gyerekek ebből nem értenek úgyse sok mindent és bármennyire is sablonosnak tűnnek a karakterek vagy a poénok, egy kiváló mesefilmnek lehetünk részesei.

Mire várunk még? Kortól független vár ránk a mozikban a Zootropolis – Állati nagy balhé!

Nem érdemes kihagyni, mert remek családi szórakozást nyújthat a kis nyomozó nyuszi, kiváltképp a húsvéti ünnepek alatt.