A 23-as szám mozi plakát
Eredeti cím:The Number 23
Műfaj:feliratos amerikai thriller
Rendező:Joel Schumacher
Zene:Harry Gregson-Williams
Játékidő:98 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2007. május 17.

A 23-as szám c. film leírása

23: a latin ábécé 23 alapbetűből áll. Euklidész geometriájának 23 alapszabálya van. A 23 az első olyan kétjegyű prímszám, melynek mindkét számjegye szintén prímszám. 23 másodperc alatt járja a be a testet a vér. A 23 hordozza minden misztikus szám között a legtöbb titkot.

Walter Sparrow (Jim Carrey) nem tud ezekről a titkokról. Nem érdeklik a titkok és nem is szereti őket. Ám egy nap olvasni kezd egy könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Már ez is elég különös, de még furcsább az, hogy mintha a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismerné. Egészen az utolsó fejezetig, amely egy gyilkosság leírása.

Walter nyomozni kezd. A könyv a szenvedélyévé válik, egyre messzebb sodródik a valóságtól, családjától és feleségétől (Virginia Madsen). Az élete egyre inkább hasonlítani kezd arra az életre, amelyről a könyvből olvasott. Közeledik az utolsó fejezet…

A világ egyik legnépszerűbb színésze, Jim Carrey már rég szeretett volna Joel Schumacher-rel dolgozni, eredetileg A fülke főszerepét is ő játszotta volna. Most egy misztikus thrillerben mutathatja meg, mit tud, partnere az Oscar-díjra jelölt Virginia Madsen.

Korhatár besorolás:18
Főszereplők:Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:A 23-as szám IMDb

A 23-as szám előzetes