Eva (Tilda Swinton) feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek. Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől  bonyolultan alakul, mintha a minden anyát érintő problémák az ő életükben százszorta nehezebbek lennének. A rossz kapcsolat Eva minden napját extrém kihívások elé állítja. Mikor Kevin (Ezra Miller) tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő, anyja és a helyi közösség számára is  megbocsáthatatlan dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a felelősséggel küzd. Szerette valaha egyáltalán a gyerekét? Kevin hibája vajon mennyiben volt az ő hibája, ha másképp neveli, máshogy alakulnak a dolgok?

A film Lionel Shriver regénye alapján készült, amely Magyarországon is megjelent a Gabo kiadónál, 2010-ben. Az érzelmes, ugyanakkor megdöbbentő és rendkívül felkavaró film 2011 ősze óta szerte Európában nagy sikerrel szerepel a mozik műsorán, itthon is az év egyik legjobban várt bemutatója. Tilda Swinton és a rendező, Lynne Ramsay számos elismerő díjat, illetve jelölést kapott érte. Tilda Swinton a legjobb női főszereplő kategóriájában 2012-ben a Golden Globe várományosa, a rendezés pedig a brit független filmek seregszemléjén (British Independent Film Awards), valamint a londoni filmfesztiválon 2011-ben már elnyerte a legjobb filmnek járó díjat. 2012 januárjában tíz különböző kategóriában jelölték a Brit Filmakadémia (BAFTA) díjaira.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: We Need to Talk About Kevin| Műfaj: feliratos brit thriller | Rendező: Lynne Ramsay | Játékidő: 112 perc | Zene: Jonny Greenwood | A film forgalmazója: Szuez Film | Hazai mozi bemutató: 2012. február 9. | Főszereplők: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Beszélnünk kell Kevinről képek

[nggallery id=324]

Beszélnünk kell Kevinről előzetes