Minden idők legnépszerűbb barbárja idén nyáron visszatér. Miután Conan figurája nyolc mozgalmas évtizeden át formálódott és érlelődött a befogadók képzeletében – legyen szó prózai művekről és képregényekről, mozifilmekről és tévésorozatokról, játékokról és más termékekről –, a hyboriai korban végrehajtott hőstettei most korábban nem látott pompával elevenednek meg egy kolosszális 3D-s akció-kalandfilmben.

A bősz kimériai harcos személyes bosszújaként induló küldetés hamarosan epikus küzdelembe csap át, amelynek során a címszereplő behemót ellenségekkel, rettenetes szörnyetegekkel és reménytelen kilátásokkal találja szemben magát, miközben világossá válik számára, hogy egyedül ő képes megmenteni Hyboria dicső nemzeteit a természetfeletti erők megállíthatatlannak tűnő terjeszkedésétől.

A Robert E. Howard eredeti szövegeinek biztos kezű adaptációját nyújtó, ikonikus karakterének mitológiáját és jellemrajzát illetően hiteles Conan, a Barbár főbb szerepeiben Jason Momoát, Rachel Nicholst, Stephen Langet, Rose McGowant, Saïd Taghmaouit és Ron Perlmant láthatjuk. A filmet az a Marcus Nispel rendezte, akit hazánkban elsősorban A texasi láncfűrészes mészárlás és a Péntek 13. feldolgozásai kapcsán ismerhetünk, a forgatókönyvet Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer és Sean Hood jegyzi. A Conan, a Barbár a Lionsgate és a Millennium Films produkciója, amelynek gyártásában az EFF Independent Productions és a Conan Properties International LLC is részt vett.

Eredeti cím: | Műfaj: szinkronizált amerikai fantasy | Rendező: Marcus Nispel | Játékidő: 113 perc| Zene: Tyler Bates | A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2011. szeptember 1. | Főszereplők: Jason Momoa, Rachel Nichols, Rose McGowan, Ron Perlman, Stephen Lang

Conan, a barbár 3D előzetes