Így ahogy vagytok, film plakátMakk Károly újra forgat! A „Világ 100 legjobb filmje” közé választott „Szerelem” című film rendezője mai magyar témát választott legújabb filmjének.

Egy vidéki városban új polgármester kezdi meg működését. A katonai repülés többszörös világbajnoka, a repülés szerelmeséből polgármesterré lett Bencze Gábor hamarosan tapasztalja, hogy az égből a földre pottyant. A város polgármestereként kemény feladat előtt áll.

Meg kell harcolnia a város és a saját integritása érdekében a gátlástalan érdekcsoportokkal, ahogy az egyik szereplő mondja: “itt egy egzotikus állatgyűjtemény működik: kígyók, sakálok, dögkeselyűk, görények lesik a zsákmányt. De nem egymást zabálják fel. Ha nem vigyázol, te is egy jó falat lehetsz nekik.”

Ebben a politikai thrillerben megmutatkoznak a mai magyar társadalom ellentmondásai és problémái, a korrupció és az ellene folyó harc, kiegészülve egy különös, rendhagyó szerelem történetével.

Gábor életében megjelenik Szandra, a rejtélyes körülmények között felbukkanó, negyvenes évei felé járó, régimódi boldogságot kereső ukrán-magyar nő, aki mindenben szeretne a társa lenni. De a nő múltja drámai fordulattal közbeszól, kétségeket ébresztve Gáborban, nem csak Szandrával, hanem saját magával szemben is. A megoldás váratlan, a fordulat izgalmas, az eredmény meglepő.

Parádés szereposztásban játszódik ez a mai történet, az ex-pilóta-polgármestert alakító Cserhalmi György, az izgalmasan rejtélyes szép Nagy-Kálózy Eszter valamint Trill Zsolt és Csányi Sándor főszereplésével. További szerepekben: Törőcsik Mari, Szabó Győző, Fenyő Iván, Törköly Levente, Für Anikó, Gáti Oszkár, Bán János, Szirtes Ági.

Eredeti cím: Így, ahogy vagytok | Műfaj: magyar politikai thriller | Rendező: Makk Károly | Játékidő: 94 perc | Zene: Szakcsi Lakatos Béla | A film forgalmazója: HungariCom | Hazai mozi bemutató:2010. február 18. | Főszereplők: Cserhalmi György, Szabó Győző, Csányi Sándor, Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Trill Zsolt, Fenyő Iván, Reviczky Gábor, Gáti Oszkár


szólj hozzá: Így, ahogy vagytok előzetes

Így, ahogy vagytok (magyar nyelvű) előzetes