Itt is, ott is, film plakátRobert, a depressziós és megtört középkorú new yorki férfi egy nap kilakoltatva találja magát lakásából. Felbéreli Brankot, a fiatal szerb bevándorlót, hogy segítse ki. Branko kétségbeesettben próbálja barátnőjét, Ivana-t Szerbiából az USA-ba juttatni, de a lány számára lehetetlenség visa-t szerezni. Branko ajánlatot tesz Robertnek: kifizeti Robert Szerbiába való utazását és azt, hogy elvegye Ivana-t, aki így visa-hoz juthat. Robert, mivel mindenképp pénzre van szüksége, beleegyezik. Mialatt Szerbiában várja, hogy megérkezzen a pénz hátralevő része, napjait Olgával, Ivana édesanyjával tölti. Olga nem tud a tervről. Robertet egyszerűen úgy mutatják be neki, mint Branko new yorki barátját. Robert távolságtartó és cinikus, bár Olga próbál a kedvében járni, a balkáni vendégszeretet jegyében. Ezalatt New Yorkban Branko azon ügyködik, hogy összeszedje a maradék pénzt, azonban valaki ellopja legfőbb munkaeszközét, a teherautóját. Branko kétségbeesésében felhívja Robertet, hogy elmondja, mi történt és hogy megkérje, maradjon még Szerbiában, Robert kikel magából, habár egyre közelebb kerülve Olgához depressziója enyhülni látszik. Néhány esetlen, ugyanakkor romantikus szituációt követve Olga és Robert szerelembe esnek.

Rügyező kapcsolatukat Ivana zavarja meg, amint szörnyű hírt közöl: Brankot letartóztatták és fény derült Robert mibenlétére is. Csalódottságában Olga Robertet okolja Branko szerencsétlenségéért. A férfi nem képes megvédeni magát, dühösen távozik a lakásból. Miután megnyugszik, felhívja egy new yorki barátját, hogy hozza ki Brankot a börtönből. Másnap reggel Robert visszamegy Olgához, hogy összeszedje a holmiját. Sértődötten, ugyanakkor hálásan azért, amit Brankoért tett, Olga felajánlja, hogy kifizeti azt a pénzt, amivel Branko tartozik neki. Robert vonakodik, de elfogadja. Ivana azt akarja, Robert vegye feleségül, hogy New Yorkba mehessenek. Amikor Robert és Ivana megérkeznek New Yorkba, Branko várja őket a reptéren. Branko teherautójában utaznak a városközpontba. Mialatt Ivana a Manhattanről áradozik, Robert szomorúan gondol vissza Belgrádra.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Here and There | Műfaj: feliratos amerikai-szerb film | Rendező: Darko Lungulov | Játékidő: 85 perc | Zene: Dejan Pejović | A film forgalmazója: Cirko Film | Hazai mozi bemutató: 2010. március 25. | Főszereplők: David Thornton, Mirjana Karanovic, Cyndi Lauper, Branislav Trifunovic, Antone Pagan, Fedja Stojanovic, Goran Radakovic, Jelena Mrdja, Mirjana Djurdjevic, Max King, Vlasta Velisavljevic | Weboldal: hereandtherethemovie.com

Itt is, ott is trailer

[nggallery id=173]