Krízispont, film plakátPeter (Zachary Quinto) az egyik legbefolyásosabb befektetési banknál dolgozik kockázatelemzőként. Egy reggel a vele egy emeleten dolgozók szinte mindegyike megkapja felmondó levelét, köztük Peter főnöke, Eric is. Eric (Stanley Tucci) azonban – mielőtt elhagyná az épületet – egy pendrive-ot nyom Peter kezébe azzal, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos. A hordozón Eric utolsó munkája található,  melyben az elkövetkező napok várható gazdasági eseményeit és egy minden eddiginél nagyobb pénzügyi krízis veszélyét modellezi. Peter a kereskedők  vezetőihez fordul (Paul Bettany, Kevin Spacey), akik tudják, hogy amennyiben az elemzés helyes, az egész gazdasági szféra összeomolhat az elkövetkező órákban. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, melynek során hőseink kegyetlen döntések meghozatalára kényszerülnek. A Krízispont egy befektetési bank működésén keresztül ismerteti meg a nézőt a pénzügyi világ működésével és magyarázza el napjaink gazdasági válsága kitörésének okait. Mindezt a színészek tolmácsolásában nemcsak közérthető formában teszi, hanem ügyesen egy vérbeli thriller műfaji keretei között oldja fel. A feszültség folyamatos fenntartása szinte székhez szögezi a nézőt. Ennek köszönhetően is érvényesül a rendező azon szándéka, hogy korosztálytól függetlenül befogadható legyen a történet, s minél jobban megértsék a nézők napjaink gazdasági és társadalmi állapotát. A cél fontosságát és szükségességét mutatja, hogy a fél tucat világsztár szokásos gázsija töredékéért vállalta a filmben való szereplést, s egytől egyig kiemelkedő színészi teljesítményt nyújtanak.

A Krízispontot idén a Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjra jelölték!

Oscar 2012 jelöltek, győztesek teljes lista

A Krízispont világpremierje a 61. Berlinale versenyprogramjában volt, s igazi ensemble szereposztással készült. Főszerepet játszik benne a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey, az Oscar-díjas Jeremy Irons, az Oscar-jelölt Stanley Tucci, Paul Bettany, valamint a fiatalok számára jól ismert sorozatszínészek, Simon Baker (A mentalista) és Zachary Quinto (Hősök).

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Margin Call | Műfaj: | Író és rendező: J. C. Chandor | Játékidő: 107 perc | Zene: Nathan Larson | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2012. március 8. | Főszereplők: Kevin Spacey, Jeremy Irons, Demi Moore, Stanley Tucci, Paul Bettany, Zachary Quinto, Simon Baker, Mary McDonnell | Korhatár: 12 éven aluliak számára megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott! | Weboldal: www.margincallmovie.com

Krízispont képek

[nggallery id=380]

Krízispont előzetes