Az idő nem pénz: sokkal többet ér annál. A nem túl távoli jövőben viszont pénzbe kerül. Aki ki tudja fizetni, az örökre 25 éves maradhat: szép, egészséges, életteli – csak minden évért újra fizetnie kell a hatóságnak. Akinek nem telik rá, az időért könyörög, vagy időt lop, különben a nap végére meghal.

A szögesdrót egyik oldalán, Etherosban a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon, a gettóban pedig kétségbeesett harc folyik a megvásárolható percekért. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következő pillanat számít.

A múló időt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintő kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem tud fizetni az újabb haladékért, annak megáll a szíve.

Egy gettóbeli srác, Will Salas (Justin Timberlake) minden nap 23 órával ébred, és azzal a tudattal, hogy lehet nem éri meg a holnapot. Váratlanul azonban rengeteg időt örököl, ami miatt gyilkossággal is megvádolják. Menekülés közben túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt (Amanda Seyfried), akivel egyik percről a másikra élnek. Szerelmük felforgathatja az egész rendszer működését.

Meghökkentő, hihetetlen és nagyon látványos képi világ, fantasztikus fiatal szereplőgárda és az elmúlt évek legötletesebb forgatókönyve teszi kivételessé a Gattaca rendezőjének futurisztikus akció/thrillerét. 

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: In Time | Műfaj: szinkronizált amerikai film | Író és rendező: Andrew Niccol | Játékidő: 109 perc | Zene: Craig Armstrong | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2011. október 27. | Főszereplők: Justin Timberlake, Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Alex Pettyfer | Weboldal: www.intimemovie.com

[scg_html_vizszintes_vonal]


Lopott idő (In Time) 2011 magyar feliratos előzetes

Lopott idő (In Time) 2. feliratos előzetes

A filmbeli figurák:

A SZEGÉNYEK

Will Salas (Justin Timberlake) főszereplő, aki váratlanul hosszú időt örököl.

Rachel Salas (Olivia Wild) Will anyja, akinek még a történet elején üt az órája – ez csak növeli elárvuló fia lázadó dühét.

Borel (Johnny Galecki) Will munkatársa, akinek szintén lejár az ideje – Will pedig a sajátjából ad az özvegyének.

ZSARUK ÉS BŰNÖZŐK

Raymond Leon (Cillian Murphy) az időt őrző hatóság egyik vezetője. E romlott világban is szigorú elvek szerint élő férfi ered Will nyomába.

Jaeger Kors (Toby Hemingway) is Willt üldözi, Leon társa

Fortis (Alex Pettyfer) egy időrablással foglalkozó banda feje. Egyetlen percért is bármire képes.

AZ IDŐMILLIOMOSOK

Sylvia Weil (Amanda Seyfried) egy gazdag férfi lánya, akit Will ébreszt rá, hogy milyen rossz irányba fejlődött a világ.

Philipe Weil (Vincent Kartheiser) Rengeteg ideje van, és bárkin, bármikor átgázol, hogy megőrizze a vagyonát

Henry Hamilton (Matt Bomer) a világban csalódott időmilliomos, aki Willre hagyja minden idejét.

[nggallery id=208]