Tavasz. A pszichológus Gerri és a geológus Tom boldog házasságban élnek londoni házukban, és rendszeresen gondozzák a kiskertjüket. Fiuk, Joe harminc éves ügyvéd, és még nincs barátnője. Vendégül látják Maryt, Gerri magányos barátnőjét, aki nagyon berúg, és elpanaszolja szerencsétlen szerelmi életét.

Nyár. Gerri és Tom rendeznek egy grillpartit, amire Mary késve és idegesen érkezik frissen vásárolt használt kocsijával. Elutasítóan viselkedik Tom ártatlanul udvarló, elhízott barátjával, viszont feltűnően flörtöl a nála egy generációval fiatalabb Joe-val.

Ősz. Amikor Gerri és Tom hazatérnek a telkükről, kellemes meglepetéssel várja őket: Joe és az újdonsült barátnője, Katie, aki azonnal a szívükbe lopja magát. Mary azonban féltékeny Katie-re, és ellenségesen, durván viselkedik vele.

Tél. Tom bátyjának, Ronnie-nak meghal a felesége. Ronnie fia, Carl elkésik a hamvasztásról, és mindenkivel agresszívan viselkedik. Gerri és Tom magukkal viszik Ronnie-t pár napra Londonba. Ronnie éppen egyedül ül a házban, amikor felbukkan Mary, aki teljesen maga alatt van. Együtt cigiznek és teáznak, amíg meg nem érkeznek Tomék, akik nem igazán örülnek Marynek. Azóta, hogy legutóbbi családi estéjüket elrontotta, nem is nagyon beszéltek vele. Végül mégis ott marasztalják vacsorára, amelyre Joe és Katie is megérkeznek.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Another Year | Műfaj: angol vígjáték film| Rendező: Mike Leigh | Játékidő: 129 perc| Zene: Gery Yershon | A film forgalmazója: Cirko Film| Hazai mozi bemutató: 2011. október 13.| Főszereplők: Jim Broadbent, Ruth Sheen, Oliver Maltman, Lesley Manville, Peter Wight, David Bradley

Még egy év feliratos előzetes

Díjak:

Oscar Díj jelölés, Legjobb Forgatókönyv – 2011

Cannes-i Filmfesztivál, Ökumenikus Zsűri Különdíja – 2011

Európa Filmdíj jelölés – 2010

Amanda Filmfesztivál, Legjobb külföldi Film – 2011

Santa Barbara Filmfesztivál, London és San Diego Kritikusok Díja, Legjobb színésznő (Lesley Manville) – 2011