A Quentin Tarantino írta és rendezte Utálatos nyolcas (The Hateful Eight) c. amerikai western filmben hat, nyolc, vagy tizenkét évvel a polgárháború után, egy postakocsi robaja hallatszik Wyoming téli tájain át. Az utasok: a fejvadász John Ruth (Kurt Russell) és szökevénye; Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). A cél Red Rock városa, ahol „A hóhér”-ként ismert Ruth, a bíróság elé kívánja hozni Domergue-t.

Az út mentén két idegennel találkoznak: Marquis Warren (Samuel L. Jackson) egy fekete, egykori szakszervezeti katonából lett hírhedt fejvadász, és Chris Mannix (Walton Goggins) a déli renegát, aki azt állítja, hogy ő a város új seriffje. Egy hóviharban Ruth, Domergue, Warren és Mannix Minnie’s rövidáru boltjában keresnek menedéket, a hágó melletti postakocsi állomáson.

A gyuloletes nyolcas

Amikor megérkeznek Minnie-hez, a tulajdonos helyett négy ismeretlen arc fogadja őket. Bob (Demian Bichir), aki vigyáz Minnie üzletére, miközben Minnie az édesanyját meglátogatja, Oswaldo Mobray (Tim Roth); a Red Rock hóhérja, Joe Gage (Michael Madsen), a cowboy és egy egykori konföderációs tábornok (Bruce Dern).

Ahogy a vihar utoléri a hegyvidéki állomást, nyolc utasunk megtanulja, hogy talán mégsem teszik meg, amit Red Rockban terveztek…

https://youtu.be/gnRbXn4-Yis