Harry Potter és a Halál ereklyéi 2, film plakát

Minden itt végződik: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot.

Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma. Már többé semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

Minden idők egyik legsikeresebb mozifilmsorozata immár a végéhez ér, 10 év után lezárul Harry Potter története. A nagy fináléhoz méltó, minden eddiginél nagyobb látvánnyal és izgalommal kápráztatja el a nézőket a befejező rész, ahol a jó és gonosz közti végső összecsapás tanúi lehetünk, és megtudhatjuk hogyan is végződik a már felnőtt Roxfort-i diákok élete.

A film a hagyományos 35mm-es változat mellett 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető lesz.

Oscar 2012 – jelölések: A legjobb látvány: Tim Burke, David Vickery, Greg Butler, John Richardson, A legjobb smink, maszk: Nick Dudman, Amanda Knight, Lisa Tomblin, A legjobb művészeti rendezés, látványtervezés, díszlet: Stuart Craig, Stephenie McMillan – 3 OSCAR jelölés

Eredeti cím: Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 | Műfaj: szinkronizált film | Rendező: David Yates | Játékidő: 130 perc  | Zene: Alexandre Desplat | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2011.07.15. | Főszereplők: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Bill Nighy, John Hurt, Michael Gambon, Maggie Smith, Rhys Ifans.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész szinkronizált magyar nyelvű előzetes