Túl jó nő a csajom, film plakátFogós a kérdés: egy teljesen átlagos srác és egy okos bombázó megtalálhatja-e együtt a boldogságot? Erről szól a Túl jó nő a csajom című rakoncátlan romantikus vígjáték. Amikor Kirk (Jay Baruchel), a reptéri biztonsági őr felkelti Molly (Alice Eve), az észbontó rendezvényszervező érdeklődését, mindenki – hát még ő! – azt gondolja, az előbbi kérdésre csakis határozott nem lehet a válasz.

A huszonéves Kirk a pittsburghi reptéren ügyel a biztonságra. Még mindig a régi gimis haverokkal szokott bulizni, akik egyben kollégái is: Jackkel (Mike Vogel), Stainerrel (T.J. Miller) és Devonnal (Nate Torrence). Kirk arról ábrándozik, hogy megint összejön exével, Marnie-val (Lindsay Sloane), pedig a lány már régen túllépett rajta. A srác elégedett a dolgok jelenlegi állásával, ám egyszer csak történik valami: Molly átszambázik az ellenőrzőponton, és véletlenül elejti a mobilját.

Molly okos, kifinomult, mellbevágóan gyönyörű – nyilván nem az olyan lúzerekkel kavar, mint Kirk. Amikor a srác visszaadja Mollynak a telefonját, a lány két hokimeccs-jeggyel hálálja meg a szívességet, és Kirknek még csak nem is dereng, hogy randira hívták.

Nehéz lenne kevésbé összeillő párost találni, s ezt a szomorú tényt Kirk haverjai és családja sietnek is az orra alá dörgölni. Stainer szerint Molly igazi csúcsragadozó, aki a tízes skálán a maximális pontszámot érdemli, Kirk viszont csak jóindulattal nevezhető ötösnek.

Molly azonban kétségtelenül Kirkre hajt, aki annyit töpreng azon, mit akarhat tőle egy ilyen bombázó, hogy kezd arra gondolni, talán olyasmit látott meg benne, amit mások nem. Kirket annyit kényezteti az elbűvölő teremtés, hogy egyre jobban hisz önmagában, és már az a gondolat is megfogalmazódik a fejében, hogy esetleg kezdhetne valamit az életével. Aztán bekövetkezik, amire nem számított: Kirk bemutatkozik Molly felső tízezerbeli szüleinek, és az este olyan katasztrofálisra sikeredik, hogy a lány azonnal szakít vele.

Kirk azonban nem adja fel, a haverok „segítségével” mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze Mollyt, ami fájdalmasan vicces következményekhez vezet. A helyzetet ráadásul bonyolítja, hogy színre lép Molly veszedelmesen jóképű exe, és Marnie is bedobja magát, akit izgat, mitől lett hirtelen olyan kelendő egykori pasija. Ám Kirk mindenképpen be akarja bizonyítani, hogy egy hozzá hasonló szerencsétlen alak is méltó lehet egy csúcsragadozó szerelmére.

Jay Baruchel (Felkoppintva, Trópusi vihar) új vígjátéka minden magas labdát lecsap a szépség és a lúzer témakörben.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: She’s Out of My League | Műfaj: amerikai romantikus vígjáték | Rendező: Jim Field Smith | Játékidő: 103 perc | Zene: Michael Andrews | A film forgalmazója: UIP Duna Film | Hazai mozi bemutató: 2010. május 20. | Főszereplők: Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence, Krysten Ritter, Geoff Stults, Lindsay Sloane

[nggallery id=292]