A Mark Wahlberg főszereplésével készült film A túlélő Amerikában már az első hétvégén kasszát robbantott: 40 millió dolláros büdzséjéből 38,5 milliót azonnal vissza is hozott. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel egy texasi mozi például felhagyott más filmek vetítésével, csak és kizárólag A Túlélőt játszotta. A közönség a filmnek a legjobb minősítést (A+) adta, a nézők között pedig katonás filmhez képest meglepően magas arányban, 43%-ban képviseltették magukat a nők. A második hétvégén négy országos premier indult az USA-ban, ám a Túlélő még ezen a hétvégén is kivívta magának a toplista második helyét.

A túlélő

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmet két Oscarra jelölték, az amerikai kritikusok pedig a minap rendezett Critics Choice Movie Awards gálájukon Mark Wahlbergnek ítélték a legjobb akciófilmes színész elismerést. Ugyanakkor a Las Vegas Film Critics Society Awards már 2013-ban a legjobb akciófilmnek választotta.

A film hazánkba 2014. február 6-án érkezik, a mozik magyar szinkronnal játsszák. Az akciódús dráma egy 2005 nyarán történt bevetést dolgoz fel, amikor az amerikai haditengerészet négy magasan képzett katonát küldött Afganisztánba az ott rejtőzködő tálib vezér likvidálására. Az akció azonban súlyos kudarcba fulladt – amiképpen azt a cím is jelzi –, egyetlen kommandós maradt életben.