Varázslótanonc, film plakátDave Stutler (Jay BaruchelTrópusi vihar, Túl jó nő a csajom) egy átlagos főiskolás srác, aki épp fizikavizsgájára készül, és szeretne randit kérni álmai nőjétől, Beckytől (Teresa PalmerEsti mesék). Balthazar Blake (Nicolas CageA nemzet aranya 1-2.) pedig egy igazi varázslómester, aki a mai, modern Manhattanben tengeti napjait, és próbálja megvédeni a várost ősi ellenfelétől, Maxim Horvath-tól (Alfred MolinaPerzsia hercege: Az idő homokja). Balthazar nem boldogul egyedül, így felfogadja tanoncának Dave-et, akiben rejtett mágikus képességeket vél felfedezni. Sajnos ezek az erők túl mélyen lappanganak Dave-ben, aki bár keményen próbálkozik, csak nehezen tudja elsajátítani Blake összetett varázsművészetét. A mágus és segédje azonban keményen dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák a sötétség erőit. Az ifjú Stutlernek most minden bátorságára szüksége lesz, hogy túlélje a kiképzést, megmentse a várost, és még a kiszemelt lány szívét is meghódítsa, hogy végül joggal nevezhesse magát igazi varázslótanoncnak.

Jerry Bruckheimer producer (A Karib-tenger kalózai-trilógia, Armageddon) és Jon Turteltaub rendező (A nemzet aranya 1-2., Aludj csak, én álmodom) harmadszor is összefogtak, hogy közösen elkészítsék A varázslótanoncot – egy nagyszabású fantasy-vígjátékot egy varázslóról és ügyefogyott segédjéről, akik akaratukon kívül keverednek bele a jó és a gonosz ősi csatájába.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: The Sorcerer’s Apprentice | Műfaj: amerikai szinkronizált fantasy vígjáték | Rendező: Jon Turteltaub | Játékidő: 103 perc | Zene: Trevor Rabin | A film forgalmazója: Fórum Hungary | Hazai mozi bemutató: 2010. augusztus 5. | Főszereplők: Nicholas Cage, Teresa Palmer, Monica Bellucci, Alfred Molina, Jay Baruchel

[nggallery id=378]