Eredeti cím:Az almafa virága
Műfaj:magyar romantikus film
Rendező:Szűcs Dóra
Zene:Csengery Dániel
Játékidő:perc
A film forgalmazója:Vertigo Média
Hazai mozi bemutató:2023. február 16.

Az almafa virága film leírása

A napjaink Budapestjén játszódó történetben egy fiatal vietnámi lány a felnőtté válás küszöbén áll, ám nincs kibékülve azzal a jövővel, amelyet a családi hagyományok jelöltek ki számára. Magyarországra utazik, hogy kiderítse, mi történt annak idején a nagymamájával, amiről az asszony a mai napig nem hajlandó beszélni. A lány titkon reméli, hogy a családi rejtély megoldása a saját bizonytalanságait is segít majd megoldani. A Duna-parton találkozik egy fiúval, aki viszont az első pillanattól biztos benne, hogy a lány élete szerelme.

Eközben a ’70-es évekbeli történetszálban egy vietnámi diáklány és egy fiatalember, az évfolyam sármőre egymásba ütköznek az Agrártudományi Egyetem folyosóján. Egyre komolyabbá váló, bimbózó kapcsolatukat azonban éberen figyeli a felügyelőtiszt: az ő feladata biztosítani, hogy a Vietnámból érkezett ösztöndíjasok még véletlenül se akarjanak Magyarországon maradni, hanem diplomásként hazatérve dolgozzanak az országukért.

A két idősíkon összefonódó szerelmi történetet követve Az almafa virága felidézi a ’70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori és a mai Vietnámba is.

Az almafa virága az első olyan koprodukció, amely Magyarország és Vietnám között jött létre. Budapesti jelenetek mellett a film lenyűgöző vietnámi helyszíneken készült. A jelenkori történet főszereplője, Nari Nguyen születésétől kezdve Budapesten él, a mozinézők először a Drakulics elvtárs című filmben láthatták. 2011-ben az Európában élő vietnámi lányok szépségkirálynőjének választották. A férfi főszereplő a friss Junior Prima díjas Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művésze. A hetvenes évek történetszálának főszereplői Dzhuliya Lam, aki belsőépítészként és modellként dolgozik, valamint Sütő András, aki többek között a Berlinale Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Viharsarok főszereplőjeként ismert. A főszereplők mellett fontos szerepet játszik Juhász Jázmin, Dunai Tamás, Takács Katalin, Lé Dániel Viet Tung, Bold Khan, Berta Annamária Hámi és Kálloy Molnár Péter is. Az almafa virága a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producerei György Lea és Sípos Anna.

Az almafa virága c. film, főszereplők

Nari Nguyen, Koltai-Nagy Balázs, Dzhuliya Lam, Sütő András, Juhász Jázmin, Dunai Tamás, Kálloy Molnár Péter, Lé Dániel Viet Tung, Takács Katalin, Bold Kahn, Berta Annamária Hámi

Az almafa virága stáblista:

Producer: György Lea, Sípos Anna

Fényképezte: Csepeli Eszter, Szilágyi Gábor

Vágó: Erdélyi Flóra

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Az almafa virága

Az almafa virága film előzetes