Eredeti cím:Melegvizek országa
Műfaj:magyar-szlovák sci-fi vígjáték, filmdráma
Rendező:Igor Buharov, Ivan Buharov
Zene:Ivan Buharov
Játékidő:82 perc
A film forgalmazója:Álomvadász Kft.
Hazai mozi bemutató:2022. március 17.

Melegvizek országa film leírása

Kaktusszá változtatható-e az ember? Egyáltalán – meddig tágítható az emberi tudat? A film szereplői egytől egyig utat keresnek egy hitehagyott világ útvesztőiben, hogy alternatív csatornákon keresztül más és más létformákig jussanak el, megváltva ezzel létük elviselhetetlenségét. Legyen az pszichofarmakológia, tudattágítás vagy ayahuasca, egytől egyig hozzásegíti őket, hogy elszakadjanak a hierarchián alapuló értékrendtől és felszabadítsák öntudatukat az elnyomás alól. Az új forradalom végül a tanító növényeken és mester-palántákon keresztül érkezik el hozzájuk.

A történet egyszerre szimbolizálja az egymással ellentétes ideológiák kereszttüzében vergődő világunk kilátástalanságát, de egyben egy reményteljesebb jövő felé is mutat, ahol a zöld anarchizmus által, az emberiség szebb jövő elé nézhet. A Buharovok, akik ezúttal az emberen túli világ hírnökeivé válnak, ösztönös világukat egyfajta csendes poézissel vegyítve vezetik el a nézőt a Meleg Vizek Országába és a történetmesélés új dimenziói felé.

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Szabó Domokos, Bagdi István, Cserhalmi György, Kecskés Karina, Thuróczy Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Melegvizek országa

Melegvizek országa film előzetes