Eredeti cím:Chickenhare and the Hamster of Darkness
Műfaj:belga-francia animációs kalandfilm
Rendező:Ben Stassen, Benjamin Mousquet
Zene:Puggy
Játékidő:91 perc
A film forgalmazója:Freeman Film
Hazai mozi bemutató:2022. május 5.

Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge film leírása

Pipiána Hoppsz, a félig nyuszi, félig csirke, nagyravágyó álmodozó, semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze a legendás ereklyét, a Sötétség Hörcsögét. Bár az ifjú tapsifüles még sosem járt bevetésen, és lövése sincs, milyen egy igazi vadregényes kincsvadászat, elszántan hisz benne, hogy apja, a híres nyúlkalandor nyomdokaiba léphet.

Amikor Pipiána nagybátyja megszökik a börtönből, a vakmerő, ám kissé kétbalkezes fiú gondolkodás nélkül gonosz bácsikája nyomába ered, aki a Sötétség Hörcsögével akarja átvenni a hatalmat Tollandia királysága felett. Pipiána hűséges teknős barátjával, és egy vadóc borzos lánnyal az oldalán néz szembe a veszélyes próbatételek sorának. A lenyűgöző kalandok közben számos nem várt akadályt kell legyőzne a hős csapatnak, miközben Pipiána felfedezi a benne lakozó menő képességeket, és azt a különleges erőt, amiről álmodni sem mert volna…

A nagysikerű A királynő kutyája és az Óriásláb – Családi bevetés alkotóinak legújabb családi animációs filmje egy igazi kincsvadászat megannyi izgalmas kalanddal, sok-sok poénnal, és lélekmelengető pillanattal. Az nWave stúdió alkotói Chris Grine képregénye alapján vitték vászonra, a félig nyuszi, félig csirke fiú különleges történetét, aki arról álmodik, hogy mássága ellenére a világ legnagyobb felfedezője váljon belőle. Ez a magával ragadó, szórakoztató, fantasztikus világokon átívelő történet kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol majd.

„…mindenki születik olyasmivel, ami mássá teszi. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy másként nézzük. Akár szégyellhetjük is, de el is fogadhatjuk, és felismerjük, hogy a másságainktól vagyunk páratlanok…”

Korhatár besorolás:megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott
Szinkronhangok:Pipiána Hoppsz – Rada Bálint, Meg – Peller Anna , Abe – Elek Ferenc, Lapin – Forgács Gábor, Péter király – Mikó István
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge

Pipiána Hoppsz és a Sötétség Hörcsöge film előzetes