Eredeti cím:Tobi színei
Műfaj:magyar dokumentumfilm
Rendező:Bakony Alexa
Zene:zeneszerző neve
Játékidő:81 perc
A film forgalmazója:Cirko Film
Hazai mozi bemutató:2021. július 1.

Tobi színei c. film leírása

Éva, egy transznemű tinédzser támogató édesanyja küzd a benne feltörő vegyes érzésekkel, míg gyermeke, Tobi nemcsak a nemi identitását keresi, hanem a helyét is a saját életében.

Bakony Alexa dokumentumfilmjének fő témája a támogató család fontossága a felnövésben és az identitáskeresésben. A Tobi színei hidat képez az LMBTQ-emberek és a ciszheteró emberek között. Kivételesen személyes, kreatív dokumentumfilm, amely játékfilmes eszközökkel dolgozik és játékfilmszerű élményt ad.

A Tobi színei című magyar dokumentumfilmet több nemzetközi filmes eseményre, többek között a rangos londoni BFI Flare fesztiválra, a bolognai Biografilm fesztiválra, a ZagrebDox dokumentumfilm-fesztiválra és Thesszalonikibe is beválogatták. 

A Tobi színei egy érzelmes, éveken át követett történet az elfogadásról, az elengedésről és önmagunk megtalálásáról.

A semmi közepén van egy apró falu Magyarországon, ahol Éva él a családjával. Legkisebb gyereke tizenhat éves: nemrég bújt elő transznemű férfiként, és a Tobi nevet választotta. 

A kezdeti sokk után az egész család elfogadja és támogatja Tobit, habár Évában időről időre vegyes érzelmek törnek fel, hiszen így úgy érzi, elvesztette a lányát, akit eddig nevelt. Tobi elhatározza, hogy jogilag és fizikailag is férfivá válik, közben küzd a felnőtté válással és önmaga megtalálásával.

Éva erején felül próbál az a támogató anya lenni, akire Tobinak szüksége van, eközben Tobi megkérdőjelezi azokat a határokat, amelyeket önmagának állított transznemű férfiként.

Korhatár besorolás:16
Szereplők:Tuza Tóbiás, Tuza Éva Ildikó
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Tobi színei

Tobi színei film előzetes