Eredeti cím:Fast X
Műfaj:szinkronizált amerikai akció-thriller
Rendező:Louis Leterrier
Zene:Brian Tyler
Játékidő:141 perc
A film forgalmazója:UIP
Hazai mozi bemutató:2023. május 18.

Halálos iramban 10 film leírása

Kezdődik az út vége.

A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult.

Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent – és mindenkit – akit Dom szeret.

2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa, Aquaman) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére.

Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry, Feketék fehéren) Dante bosszújának végső célpontja…

A filmet Louis Leterrier (A titánok harca, A hihetetlen Hulk) rendezte, és a visszatérő szereplők közt van Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena és Scott Eastwood, valamint az Oscar-díjas Helen Mirren, és az Oscar-díjas Charlize Theron. 

Számos fantasztikus új szereplővel is gazdagodik a gárda: az Oscar-díjas Brie Larson alalakítja Tesst, az Ügynökség egy szakadár tagját; Alan Richtson (Reacher) játssza Aimest, az Ügynökség új fejét, aki nem kedveli annyira Domékat, mint elődje, Mr. Senki; Daniela Melchior (Öngyilkos osztag) egy brazil utcai versenyzőt alakít, aki erősen kötődik Dom múltjához; és a legendás, Oscar-díjas Rita Moreno is felbukkan, mint Dom és Mia nagymamija. 

Halálos iramban 10 c. film, főszereplők

Dominic Toretto…………….……………….Vin Diesel (Galambos Péter)

Dante…………………..…Jason Momoa

Letty Ortiz ………….……….Michelle Rodriguez (Soleczki Janka)

Roman Pearce…………………………………Tyrese Gibson (Kálid Artúr)

Cipher……………………………………Charlize Theron (Szávai Viktória)

Queenie…………………………………….Helen Mirren (Bánsági Ildikó)

Halálos iramban 10 stáblista:

Gary Scott Thompson karakterei alapján a forgatókönyvet írta Justin Lin, Dan Mazeau

operatőr Stephen F. Windon

producer Justin Lin, Nean H. Moritz

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Halálos iramban 10

Halálos iramban 10 film előzetes