A tanár is ember. Szükség esetén lusta, életunt, lógós és csak a nagy lehetőségre vár, hogy végre maga mögött hagyja addigi életét. Elizabeth (Cameron Diaz) például igazán utálja a munkáját, és többnyire filmet vetít a diákjainak, hogy addig se kelljen hozzájuk szólnia. De hirtelen feltámad az életkedve, amikor a suliba érkezik az új helyettesítő tanár (Justin Timberlake), aki nemcsak sármosabb az összes férfitanárnál együttvéve, de állítólag jelentős vagyont is fog örökölni.

A baj csak az, hogy az új tanerő egy másik tanárnővel (Lucy Punch) kezd randizni. Elizabeth azonban nem adja fel: végre példát mutathat diákjainak elszántságból, céltudatosságból, ravaszságból és gonoszságból. Az iskola fenekestől felfordul, és a tanári környékén eluralkodik a káosz.

Az egykori sztárpáros, Cameron Diaz és Justin Timberlake újra együtt – legalább is a filmvásznon, mellettük a kiváló komikus: Jason Segel.

Eredeti cím: Bad Teacher | Műfaj: amerikai vígjáték | Rendező: Jake Kasdan | Játékidő: 92 perc | Zene: Michael Andrews | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2011. augusztus 18. | Főszereplők: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel, Lucy Punch

Elizabeth TOP 10-es tanári tippjei

 1. Nincs elég magas sarok, nincs elég szűk pulóver, nincs elég nagy dekoltázs. Egyébként is, a srácok mindent láttak már a neten.
 2. A filmek az új könyvek.
 3. Mindig hidratálj: legyen az asztalodban egy palackkal a kedvenc piádból!
 4. Vészhelyzetre, amikor nincs lehetőséged inni, tarts a tárcádban egy jointot! Ez gyógyír és teljesen rendben van, amíg olyan helyen fogyasztod, ahol nem látnak.
 5. Legyél mindig őszinte a diákoddal! Ha balek vagy pancser, tudja csak meg!
 6. Pihenj eleget! Ha sokáig maradtál fent, aludj az osztályban!
 7. Vágj dolgokat a diákjaidhoz, tudják meg, milyen a való világ!
 8. Ha te vagy az iskola legnépszerűbb adománygyűjtője, akkor lefölözhetsz egy kicsit a sikerből.
 9. Spórolj az energiáddal, ahol tudsz! Például a top 10-ed csak kilenc tételből álljon.
 10. Nem kell olyan komolyan venni a dolgokat!

Amy TOP 10-es tanári tippjei

 1. Alexander Pope egyszer azt írta: „Egy kevéske tudás veszélyes. Inkább mélyülj el benne, vagy nem érzed a Múzsák csókját.”
 2. Whitney Houston énekelte: „Hiszek abban, hogy a gyerekek a mi jövőnk”, és én őszintén, igazán hiszek ebben. Őszintén.
 3. Minden, amit a diákjaid behoznak neked, megérdemli a teljes figyelmet, mert nyilván szívvel és lélekkel hozzák. Ezért keress nekik valami helyet a falon!
 4. A tanítás módszer. Próbáld megragadni őket, foglald le őket, tartsd életben a figyelmüket! Játsszál velük szerepjátékokat, hidd el, nem gondolják, hogy bénaság!
 5. Te vagy a példaképük, a viselkedésed minta számukra.
 6. Eltérni a tantervtől befolyásolhatja a diákok jövőjét. Olyan komolyan kell venni, mint a Bibliát!
 7. Adj almát egyszer a diákjaidnak, kifejezve, hogy te legalább annyit tanulsz tőlük, amennyit ők tanulnak tőlünk.
 8. Láthatóan vannak olyan tanárok, akik nem elkötelezettek a szakmájuk iránt. Ha úgy érzed, meg kell erősítened magad, csak gondolj arra, hogy te sokkal jobb ember vagy náluk.
 9. Soha ne beszélj arról, mi történt 2008-ban!
 10. Mindig kicsit többet adj annál, mint amit elvárnak tőled!

Rossz tanár  szinkronizált magyar nyelvű előzetes