1912-ben indult útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.

A látványos, izgalmas és romantikus történet 11 Oscar-díjat nyert; máig a világ második legsikeresebb filmje, és világsztárrá tette mindkét főszereplőjét. Rendezője, James Cameron azóta az Avatar-ral bebizonyította, hogy a világ legsikeresebb filmjeinek biztos kezű készítője. Most a mindenki által ismert Titanic-ot egy teljesen új technikával álmodta szélesvászonra kihajózásának 100 évfordulóján. A Titanic a 3D technikának köszönhetően újjászületik, hogy rajongói és új hívei együtt izgulhassanak szeretett hőseikért.  A film IMAX 3D és digitális 3D-ben lesz megtekinthető!

A Titanic:

Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb hajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor – alig öt nappal azután, hogy útnak indult – jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Titanic 3D  | Műfaj: szinkronizált amerikai romantikus kalandfilm | Rendező: James Cameron | Játékidő: 194 perc | Zene: James Horner | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2012. április 5. | Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, David Warner, Bill Paxton | Weboldal: http://www.titanicmovie.com

A magyar változat munkatársai

Jack                            Leonardo DiCaprio                Hevér Gábor

Rose                           Kate Winslet                          Major Melinda

Az idős Rose              Gloria Stuart                          Tolnay Klári

Caledon Hockley       Billy Zane                              Tóth Sándor

Molly Brown              Kathy Bates                           Molnár Piroska

Ruth Bukater              Frances Fisher                        Hámori Ildikó

Brock Lovett              Bill Paxton                             Rubold Ödön

EJ Smith kapitány      Bernard Hill                           Bitskey Tibor

Spicer Lovejoy           David Warner                        Kárpáti Tibor

Thomas Andrews       Victor Garber                         Várkonyi András

J. Bruce Ismay            Jonathan Hyde                       Melis Gábor

Lizzy Calvert              Suzy Amis                              Kisfalvi Krisztina

Valamint

Barbinek Péter, Csuja Imre, Uri István, Bartucz Attila, Koncz István, Czvetkó Sándor, Viczián Ottó, Jakab Csaba, Végh Ferenc, Szokolay Ottó, Mics Ildikó, Versényi László, Némedi Mari, Orosz István, Varga Tamás, Forgács Péter, Galkó Balázs, Besenczi Árpád, Szokol Péter

Magyar szöveg:                                  Pataricza Eszter

Hangmérnök                                      Peller Károly

Rendezőasszisztens és vágó              Kajdácsi Brigitta

Gyártásvezető                                    Fehér József

Szinkronrendező                                Csörögi István

[nggallery id=226]

Titanic 3D – magyar feliratos előzetes