Hawaii a boldogság és a szerelem szigete. A turistáknak. Azok, akik ott élnek ugyanúgy keserűség és öröm között töltik napjaikat, mint bárki más a világon. Matt King (George Clooney) eddigi békés hétköznapjait például alaposan összezavarja a sors. Felesége csónakbalesete után magára marad két lányával meg néhány olyan meghökkentő információval, amit addig nem is sejtett élete társáról.

Miközben nagyon észnél kellene lennie, hiszen az örökségül rámaradt ősi erdőség eladásáról fog dönteni, kénytelen megküzdenie a szív dolgaival is: a lányaiéval, a rokonaiéval és sajátjával egyaránt.

A 2 Golden Globe-díjjal jutalmazott (Legjobb férfi főszereplő – George Clooney és Legjobb film) és 5 Oscar-díjra jelölt (köztük a Legjobb férfi főszereplő, Legjobb film és Legjobb rendezés) alkotás a Schmidt története és a Kerülőutak Oscar-díjas rendezőjének legújabb filmje. Alexander Payne ismét egy szerethető karaktert tett meg főszereplőjéül, hogy a rá jellemző, utánozhatatlan keserédes hangulatban egyszerre nevettesse meg és lágyítsa el a nézőit – a kritikusok szerint ez a film George Clooney eddigi színészi pályájának csúcspontja.

Oscar 2012  – jelölések: A legjobb film,  A legjobb férfi főszereplő: George Clooney, A legjobb rendező: Alexander Payne, A legjobb vágás, A legjobb adaptált forgatókönyv: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash  – 5 OSCAR jelölés

69. Golden Globe díj: Legjobb film, Legjobb férfi alakítás (dráma) – George Clooney

Utódok összeállítás, filmrészlet: filmklipUtódok című filmhez készült magyar feliratos összeállítás

[scg_html_vizszintes_vonal]

 

Eredeti cím:  The Descendants | Műfaj: feliratos amerikai vígjáték | Rendező:  Alexander Payne | Játékidő: 115 perc  | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2012. február 16Főszereplők: George Clooney, Beau Bridges, Judy Geer, Shailene Woodley | Fényképezte: Phedon Papamichael |  Látvány: Jane Ann Stewart | Írta: Kaui Hart  Weboldal: www.foxsearchlight.com/thedescendants/ Facebook: Utódok

[nggallery id=270]

Utódok magyar feliratos előzetes