Hétfő délután egy órára leállt a Farkas (Wolverine, hazai bemutató: 2013 júliusa) forgatása Sydneyben. A több mint három hónapja tartó, Japánból Ausztráliába költöző munka azért szünetelt, hogy a főszereplő Hugh Jackman és a rendező James Mangold élőben beszélgethessen a neten világszerte rájuk kapcsolódó rajongóikkal. Bár a filmesek azt ígérték, a forgatási helyszínről jelentkeznek be, abból nem túl sok minden látszott: a stúdió szögletéből beszélgetők mögötti szamurájkard-készlet volt az egyetlen filmes díszlet.

Az X-Men-világ legizgalmasabb figurájának új kalandja ugyanis a jakuzák közé vezet. A japán fegyvereket gyűjtő Hugh Jackman elmondta, hogy már az első, 2000-es X-Men óta vágyik a japán epizód megfilmesítésére: szerinte ez a legkeményebb, legizgalmasabb rész – ennek kezdetén van Farkas élete mélypontján.

– Nincs jobb, mint egy sérülékeny, kiszolgáltatott, magányos figurát játszani – mondta a meghökkentő arcszőrzetű Jackman. – Aki persze nagyon dühös is. És ezért fokozatosan összekapja magát.

A rendező azt ígérte: ez lesz az eddigi legakciódúsabb, legpörgősebb film.

A forgatás három hét múlva befejeződik, de a Farkas-jelmez nem fog sokáig a raktárban porosodni. A jövő év elején forgatni kezdik az új X-Men-filmet, mely ugyan a McAvoy-Fassbender vonalat követi, de témája az időutazás lesz: így az új és régi epizódok szereplői is várhatók benne. A legfrissebb hírek szerint a rendezői poszt Bryan Singer-é lesz: ő az a filmes, aki először életre hozta és sikerre vitte a mutánsmozit.

A teljes beszélgetés:

IC Press