Több mint fél évvel hátrébb tolták az új Múmia bemutatóját, de Alex Kurtzman, a rendező szerint ez csak javára válik a filmnek. A Universal stúdió a filmmel új sorozatot szeretne nyitni, de más műfajban, mint az előző széria volt. A Brendan Fraser főszereplésével készült korábbi múmiás produkciók viccesre vették a figurát, és erőteljesen hatott rájuk Indiana Jones világa. Az új Múmia viszont inkább horror lesz a klasszikus szörnyfilmek modorában, miközben kalandból sem lesz hiány. Kurtzman megerősítésére azért volt szükség, mert a rajongók attól tartottak, mégis inkább vicces irányba viszik a filmet a közönségsiker érdekében, és ezért kellett beiktatni a több hónapos csúszást.

mumia

A történetről annyit lehet tudni, hogy napjainkban játszódik. Egy tengerészgyalogos osztagot azzal bíznak meg, hogy füstöljenek ki egy csapat terroristát az iraki sivatag közepén egy bunkerből. A bunkerről kiderül, hogy valójában ősi sírbolt, a terroristák pedig igazából sírrablók, és mire a katonák odaérnek, már mind meghaltak. Ahogy a tengerészgyalogosok felderítik a sírból kiinduló föld alatti kazamatarendszert, rejtélyes erő szállja meg őket. Végül csak a parancsnok marad életben, aki találkozik a Múmia szellemével, és ez csak a történet eleje.

Kurtzman azzal nyugtatja a rajongókat az ign.com szerint, hogy jól haladnak a látványtervekkel és a forgatókönyvvel, és 2017 tavaszára biztosan a mozikban lesz a film.

(The Mummy – hazai bemutató: 2017. március)