Most szeptemberben kezdődik a forgatás, és bő egy évre rá mutatják be a Halloween 2.-t, adja hírül az indiewire. A főszereplő természetesen Jamie Lee Curtis, a forgatókönyv megírását és a rendezést az előző részt sikerre vivő David Gordon Greenre bízzák. A hír valószínűleg nem sokkolta azokat, akik szívesen olvasnak filmekről, hiszen az alkotók hónapok óta sejtelmesen utalgattak a folytatásra.

Halloween
Halloween 2018

A projekt mögött álló Jason Blum producer már a reboot első részének bemutatásakor azt mondta, ha a produkció sikeres lesz, megfontolja a második rész elkészítését. Cége, a Blumhouse Productions előjelzési listáján egy ideje szerepel az Untitled Blumhouse Project (Cím nélküli BH projekt) nevű produkció jövő év október 20-ára időzítve – most már biztos, hogy ez lesz a Halloween 2. További jelentős utalás, hogy David Gordon Green korábban elárulta, még egy szekérderéknyi ötlete van egy esetleges második rész számára, legutóbb pedig Blum kitett egy képet a netre, amelyen Jamie Lee Curtisszel mosolyognak, és azt írta hozzá, hogy tárgyalnak bizonyos dolgokról.

A tavaly októberben bemutatott Halloween 10 millió dollárból készült, és 255 milliót hozott, ami valószínűvé tette a folytatást. A film végén Curtis karakterének családja csapdába ejti a késes gyilkost a pincében, rágyújtják a házat, de a következő jelenetben a lángoló pincében nem látni a gyilkost. A vége főcím alatt a feltehetően életben maradt rém zihálása hallatszik – ez a megoldás megfelel a sorozat hagyományainak, ugyanakkor jótékonyan utat nyit a folytatás számára.

(Halloween 2. – hazai bemutató: 2020. október)