Ahogy a képregények elkerülhetetlen sorsa mostanában a megfilmesítés, úgy kerülnek az igazi sikerfilmek szereplői a Broadway világot jelentő deszkáira, és ezen szabály alól már a Shrek sem kivétel. A készülő musical zenéjét az ismert zeneszerző, Jeanine Tesori komponálja, a szöveget pedig a Pulitzer-díjas David Lindsay-Abaire írja, és már keresik a két főszereplőt, vagyis Shreket és a Szamarat. A New Yorkban meghirdetett kéthetes nyári castingra a következő leírás alapján keresnek színészeket, tetszőleges kulturális vagy etnikai háttérrel:

Shrek: Húszas, harmincas éveiben járó, impozáns fizikai megjelenésű, de aranyszívű ogre. Magányos kívülálló, akinek erejéhez finom lélek és humor társul, és aki nagyra értékeli a mocsár békés életét. A szerepre olyan színész kerestetik, akinek erőteljes megjelenéséhez igazi rock vagy R&B hang társul – lehetőség szerint bariton.

Szamár: Húszas, harmincas éveiben járó előadó nagyvárosi attitűddel és remek humorral. Shrek társa lesz az úton, hogy megtalálják Fiona hercegnőt. Elsősorban olyan előadó kerestetik, akik otthon van a hip hop és a kortárs urbánus költészetben, vagy olyan intelligens színész, akinek kiváló komikusi adottságai vannak.

Aki a fenti leírások alapján magára ismer, készítsen magáról videó felvételt, amelyen egy dalt énekel el, és küldje el a felvételt New Yorkba – és addig is nézze meg a világszerte hódító, és nálunk is hamarosan a mozikba kerülő Harmadik Shreket, hogy további tapasztalatokat szerezzen ogre-járásból vagy szamárköhögésből! (Shrek the Third – hazai bemutató: 2007. június 14.)

UIP