A Mozinet-Uránia Filmnapok közel 400 nézőt vonzott a hétvégén, a vetítések átlagosan 60 százalékos kihasználtsággal futottak. A Mozinet forgalmazócég először megrendezett minifesztiválján olyan művészfilmek voltak láthatóak, amelyeket az elmúlt másfél évben mutatott be. A 10 alkotás legtöbbje már csak elvétve található meg a mozik műsorán.

Az alkotásokat három tematikus napba rendezve tekinthették meg az érdeklődők. Pénteken az új román film körébe tartozó filmeket vetítették, szombaton női sorsokat bemutató alkotásokat, a vasárnap témája pedig a megszállottság volt. Az utolsó filmhez kapcsolódan minden nap egy-egy ingyenes előadást, beszélgetést tartottak az Uránia kávézójában.

A meglepően sok érdeklődőt vonzó vetítések az Uránia 60 fős termeiben futottak párhuzamosan. A Sporthorgászat és a Semmit magamról csaknem teltházzal, Kocsis Ágnes Filmszemle fődíjas filmje, a Pál Adrienn pedig teltházzal ment. Az iráni témájú Nők férfiak nélkül című filmre nem is fért be minden érdeklődő, csaknem százan próbáltak jegyet váltani. Hasonló sikere volt a nap végi beszélgetéseknek is. A sikerre való tekintettel a filmnapok legtöbb alkotása különböző időpontokban újra felkerül az Uránia műsorára.

A művészfilmek újbóli bemutatásával a szervezők arra is fel akarták hívni a figyelmet, hogy egy jelentős réteg van Magyarországon, amely szívesen néz art filmeket a mozikban. Igény van ezekre a filmekre, gyakran azonban későn jut el a premier híre a nézőkhöz, amikor már nincsenek műsoron az alkotások. Az elmúlt években folyamatosan csökkent az elnyerhető állami támogatás az art mozik és forgalmazók számára; másfél éve pedig gyakorlatilag megszűnt az art filmbemutatók finanszírozása. Támogatással több jelentős érdeklődésre számottartó filmalkotás juthatna el a mozikba, és a forgalmazók is nagyobb összeget tudnának a filmek promóciójára fordítani.

A filmnapok sikeréhez nagyban hozzájárult a média kiemelt érdeklődése, ezúton is köszönjük a promócióhoz nyújtott segítséget.