Tartsd életben! – újraélesztés egyszerűen és gyorsan

„Újraélesztés – sokan még mindig nem tudják, vagy nem merik – vajon miért?

Magyarországon évente mintegy 25 000 ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául. Az esetek 90%-ában felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni. Pedig van egyszerű módszer – amivel a mentők kiérkezéséig biztosítható az életben maradás esélye. Csak a mellkas nyomásával, levegőbefújás nélkül is lehet életet menteni!”

A kampányról

Mentsen életet Balával! –  csak a mellkas nyomásával

Újraélesztési kampányunk központi eleme a British Heart Foundationnagysikerű Vinnie Jones’ hard and fast Hands-only CPR kisfilmjének magyar adaptációja. A Valami Amerika 2 szereplőivel (Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs) együtt mi is hisszük, hogy a humor és a zene segít a laikus, egyszerűen és gyorsan megjegyezhető újraélesztési ismeretek elsajátításában.

Társadalmi ismeretterjesztő programunkkal szeretnénk elérni, hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon, a magyar iskolákban pedig legyen tananyag az újraélesztés. A kampányfilm elsődleges célja, hogy megmutassa: van megoldás, ha esetleg számunkra is gondot okoz a szájon át való lélegeztetés, és hirtelen zavarunkban nem szeretnénk ilyen kontaktusba kerülni egy bajba jutott embertársunkkal.

A csak a mellkas nyomására irányuló módszerrel is lehet életet menteni!

A Bee Gees – Stayin’ Alive című szám, aminek a ritmusa életeket menthet!

Életmentő lehet a megosztásod! Oszd meg TE is!

További infó: www.mentoalapitvany.hu