A vámpírok három különböző fajtája

A MORÁk között vannak nemesi származású és nem nemesi vámpírok is. Halandóak és békések. Minden morának van egy különleges eleme, amelyből erőt kap: föld, levegő, tűz vagy víz. Hegyes metszőfoguk van, emberek vagy dampyrok vérét isszák. A napfény irritálja őket. Gyakran sápadtak és magasak.

Csak 12 nemesi mora család van. Lissa a Dragomir-család utolsó sarja.

A DAMPYRok félig vámpírok, félig emberek. Gyakran sötét hajúak, kifinomultak az érzékeik, erősebb fizikumúak, mint a morák. A dampyrok arra teszik fel az életüket, hogy megvédjék a morákat. Nincs hegyes metszőfoguk, nem isznak vért, azt esznek, amit csak akarnak. Kemény kiképzés során lesznek testőrök, megtanulnak különböző harcnemeket, még a lefejezést és a karóval átdöfést is, hogy megvédjék a morákat a halhatatlan strigáktól. Egyetlen elv vezérli őket: a morák biztonsága az első.

A STRIGÁk a legveszélyesebb vámpírok. Halhatatlanok. A strigák csak éjszaka bújnak elő, gyorsak és erősek, bárkit képesek lemészárolni. Nagyon nehéz legyőzni őket, még a magasan képzett dampyr testőröknek is. A társadalmon kívül élnek, és mora vérre szomjaznak, hogy megőrizzék halhatatlanságukat. Ki akarják irtani a megmaradt 12 nemesi mora családot, és át akarják venni a hatalmat a társadalom felett. Úgy lehet megölni egy strigát, hogy ezüst karóval keresztül szúrják a szívét. Két módon lehet strigává válni: 1. egy mora dönthet úgy, hogy striga lesz, ehhez szándékosan meg kell ölni egy embert a véréért, 2. a strigák átváltoztathatnak egy morát, egy dampyrt vagy egy embert egy jól irányzott harapással. Ha egy dampyr megöl egy strigát, molnyija tetoválást csináltat a nyakára. Dimitrij nyakán 6 molnyija tetoválása van.

Vámpírakadémia – szinkronizált magyar nyelvű előzetes

[youtube]http://youtu.be/YBP5dZUAP6I[/youtube]

Vámpírakadémia – feliratos előzetes

[youtube]http://youtu.be/b4C7VM6KbQc[/youtube]